Теракт у Києві: колега потерпілого політолога розповів подробиці вибуху

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала виявився випадковою жертвою замаху на народного депутата України Ігоря Мосійчука.

Упевненість у цьому «Слову і Ділу» висловив колега Бали, заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

«Тут усе зрозуміло. В цій ситуації він не був ціллю теракту. Ви ж розумієте, що це політична справа. Іншої точки зору бути навіть не може. Він просто був на телебаченні разом із Мосійчуком. Не пощастило», – сказав Голобуцький.

Політолог також зазначив, що жодних погроз напередодні замаху на адресу Віталія Бали не надходило.

«Ні, звичайно, жодних погроз не надходило. Ні про що подібне він не говорив», – повідомив Голобуцький.

При цьому колега Бали висловив співчуття з того приводу, що довкола події так швидко почали з'являтися чутки, в тому числі з подачі політиків.

«Ляшко розповів, що мопед належав Віталію, що він приїхав на мопеді. Ну що тут обговорювати? Це ж просто маячня – в таку погоду людина віком 52 роки на мопеді», – підкреслив Голобуцький.

При цьому він зазначив, що сім'я Віталія Бали проти розголошення інформації про стан його здоров'я.

Як відомо, ввечері 25 жовтня в результаті спрацювання вибухового пристрою біля входу до офісу телеканалу «Еспресо» загинули двоє людей – охоронець нардепа Руслан Кушнір і випадковий перехожий, який жив поруч із місцем вибуху, підполковник Михайло Мормель.

У перші години після теракту лідер Радикальної партії заявив, що мопед, в який була закладена вибухівка, належав Віталію Балі, й нібито він приїхав на ньому на ефір.

Відзначимо, за даними «Слова і Діла» в «радикала» Ігоря Мосійчука зафіксовано 113 обіцянок, більшість з яких він не виконав.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО