Стало відомо, хто охороняє парламент від мітингувальників – фото

Поки українці публікують фотографії з обуреними підписами: «Подивіться, скільки силовиків охороняють нардепів від народу», самі спецпризначенці встигають публікувати селфі з-під Верховної Ради.

За допомогою пошуку за геолокацією «Слово і Діло» знайшло оприлюднені в понеділок, 17 жовтня, фото силовиків у соцмережі Instagram.

Велика частина з них – це хлопці, яким на вигляд не більш ніж 25 років. Знімки вони підписують словами на кшталт «Спецназ» або «Така служба». В коментарях до фотографій друзі хлопців пишуть, щоб трималися й не піддавалися на провокації.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», зараз під Верховною Радою нардепів охороняють підрозділи столичної поліції та Національної гвардії України. Крім того, в захисті парламенту від мітингувальників, серед яких чимало проплаченої масовки, є, наприклад, Перша президентська бригада НГУ ім. Гетьмана Петра Дорошенка, яка займається оперативним реагуванням. Вона була сформована в 2014 році й дислокується у Вишгороді Київської області.

Нагадаємо, під Радою чекають проведення масових акцій протесту. Згодом стало відомо, які політсили вийшли на мітинг під будівлю парламенту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО