Суд відпустив директора СхідГЗК

Генерального директора державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Олександра Сорокіна відпустили під особисте зобов'язання.

Таке рішення ухвалив один із районних судів Києва кілька тижнів тому за клопотанням адвоката підозрюваного, повідомляє «Слово і Діло».

За словами захисту Сорокіна, в дружини гендиректора СхідГЗК серйозні проблеми зі здоров'ям, а саме із зором, через що їй провели операцію. Адвокат додав, що операція завершилася не досить успішно, в зв'язку з чим дружині Сорокіна необхідно обмежити фізичні й зорові навантаження, а водіння автотранспорту протипоказано. Через такі події підозрюваному необхідно приділяти більше часу дружині.

Як зазначив адвокат, гендиректор СхідГЗК є єдиним годувальником у родині, а також фактично єдиним водієм автомобіля, і з огляду на стан здоров'я як дружини, так і її батьків, необхідна можливість залишення місця проживання в нічні години для забезпечення вирішення побутових проблем у сім'ї.

Водночас прокурор виступав проти задоволення клопотання зазначивши, що Сорокіну обраний запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічні години, що не перешкоджає йому доглядати за дружиною та її батьками. Однак суд вважає вагомими аргументи адвоката підозрюваного й повністю задовольнив клопотання про зміну запобіжного заходу на особисте зобов'язання.

Нагадаємо, 12 жовтня суд розглянув клопотання САП щодо продовження запобіжного заходу Мартиненку. В результаті суддя продовжив ще на два місяці запобіжний захід екс-нардепу та повернув йому паспорт громадянина України.

Раніше суд заарештував два автомобіля одного з фігурантів справи СхідГЗК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО