Суд Іспанії заборонив оголошувати Каталонії про незалежність

Конституційний суд Іспанії тимчасово заборонив парламенту Каталонії проводити засідання про незалежність.

Конституційний суд Іспанії у четвер, 5 жовтня, тимчасово заборонив парламенту Каталонії проводити засідання, на якому було заплановано розглянути питання проголошення незалежності регіону, пише «Слово і Діло».

Відзначається, що лідер Каталонії Карлес Пучдемон звинуватив Європейський Союз в недостатньо жорсткій критиці дій іспанської поліції проти жителів Каталонії, які взяли участь в несанкціонованому владою в Мадриді референдумі про незалежність 1 жовтня.

«Мене засмучує, що ЄС не висловлює жорсткішої критики діям поліції. Порушені основні свободи європейських громадян, але ЄС не реагує. Якби те ж саме відбулося б в Туреччині, Польщі або Угорщини, це викликало б величезне обурення», - заявив він.

Раніше Пучдемон неодноразово закликав ЄС стати посередником в переговорах між центральним іспанським і каталонським урядами, але в ЄС вважають це виключно внутрішньою справою Іспанії.

Нагадаємо, 1 жовтня жителі Каталонії проголосували на референдумі про незалежність, який не визнає уряд Іспанії. Референдум проходив при жорсткому протистоянні поліції і нацгвардії Іспанії з одного боку і прихильників незалежності Каталонії з іншого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО