Скандальний і відсторонений полковник Міноборони Друзь продовжує ходити на роботу

Відсторонений полковник, головний психіатр Міністерства оборони України Олег Друзь, незважаючи на рішення міністра оборони Степана Полторака, як і раніше, виконує обов'язки начальника Клініки психіатрії та продовжує ходити на роботу.

Про це розповіли волонтери та співробітники Центрального військового шпиталю в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«Відсторонений полковник вже не паркує свій джип біля «десятки» (так у шпиталі називають відділення психіатрії – ред.), але ходить на роботу, як і раніше. Ми сподіваємося, що справа не заглухне – керівництво говорить, що на час розслідування Друзь може перебувати в госпіталі, але ми побоюємося, що його по-тихому просто відновлять на посаді», – кажуть волонтери.

Нагадаємо, Друзь потрапив до скандалу навесні 2017 року. Тоді начальника Клініки психіатрії військового госпіталю та головного психіатра Міноборони спіймали на хабарі. За даними столичної прокуратури, щоб допомогти «відкосити від служби», він намагався отримати 52 тисячі гривень.

Через кілька місяців справу проти головного психіатра Міноборони закрили через «відсутність складу злочину». І вже восени полковник потрапив до чергового скандалу. На засіданні комітету ВР з питань охорони здоров'я Друзь представив дані про психологічну реабілітацію бійців АТО. На комітеті військовий навів міжнародну статистику, згідно з якою 93% солдатів, які відслужили в гарячих точках, потребують кваліфікованої допомоги й можуть бути потенційно небезпечними для суспільства. Слова полковника бійці АТО сприйняли буквально й навіть запустили флешмоб «Я – один із 93%».

Також цікаво, що згідно з даними декларації, офіцер – далеко не бідна людина. У нього є будинки на сотні житлових квадратів під Києвом та в Рівненській області, а дружина полковника та його дочка на четвертому році війни з РФ мають російське громадянство.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО