Спорт не для всіх: як депутат Курило спекулює поняттями заради рейтингу

Замість державної програми фінансування спортивних секцій, розробити і реалізувати яку обіцяв народний депутат-мажоритарник Віталій Курило, він займається тим, що допомагає облаштовувати спортивні комплекси окремих навчальних закладів чи майданчики в окремих населених пунктах.

На жаль, цілісної програми та її реалізації, обіцяних парламентарем, «Слово і Діло» так і не виявило, хоча обіцянка давалася напередодні парламентських виборів у 2014 році, тобто вже три роки тому.

Незважаючи на обіцяне, коли Верховна Рада ухвалювала законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей», Курило за нього чомусь не голосував.

Програма розвитку спортивних секцій у всій країні від нього також не надійшла, хоча сам депутат виправдовується тим, що в межах своїх повноважень цьому питанню він сприяв. Так, справді, у 2016 році він подав до Кабміну пропозицію щодо проведення капітальних ремонтів спортивних комплексів, завдяки якій пряму субвенцію на фінансування отримали кілька об’єктів, розташованих у межах мажоритарного округу нардепа. Так, наприклад, були виділені кошти на ремонт спортивного комплексу в селі Шульгинка, облаштування спортивно-оздоровчого майданчика в смт Лозно-Олександрівка, ремонт спортивної зали в селі Покровське та відкриття плавального басейну в місті Кремінна. Про це Курило розповів «Слову і Ділу» у відповіді на інформаційний запит у 2016 році.

Коли ми надіслали відповідний запит вже в 2017 році, він відповів, по суті, те ж саме, і у відповіді не було жодного слова щодо програми розвитку спортивних секцій, яку обіцяв депутат.

Виходить, що якщо Курило й дотримує слова в цьому питанні, то лише перед жителями свого округу. Але підстав надати цій обіцянці статус «виконано» це нам не дає.

На жаль, нардеп взагалі не відрізняється відповідальністю: з 31 його обіцянки, зареєстрованої «Словом і Ділом», він поки виконав лише 4, а провалити при цьому встиг аж 8. Це позначилося й на його позиції в рейтингу відповідальності парламенту, де він перебуває на початку четвертої сотні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО