Пожежа в одеському таборі: поліція почала слідство, Гройсман обіцяє жорстке покарання

Поліція почала кримінальне провадження за фактом пожежі в одеському дитячому таборі «Вікторія».

Про це повідомили в прес-службі поліції Одеської області, передає «Слово і Діло».

«Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, попередньо встановлено, що пожежа виникла у двоповерховій, окремій дерев'яній будівлі на території дитячого спортивно-оздоровчого табору «Вікторія». Площа пожежі склала близько 450 м кв. На час пожежі в будинку знаходилось 42 дитини.

Після ліквідації пожежі приблизно о 03:02 було виявлено два обгорілих трупи дітей. До лікарні доставлено двоє неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння.

Разом з тим, голова Одеської ОДА Максим Степанов повідомив, що на Одещині оголошено жалобу через загибель дітей внаслідок пожежі.

«Трагедія. Від гніву та жалю бракує слів. На Одещині траур», - написав він у Facebook.

Водночас прем'єр Володимир Гройсман у кулуарах YES у Києві заявив, що винні в пожежі в одеському таборі мають бути покарані.

«Якщо це спричинено халатністю або неадекватними діями людей, які відповідали за безпеку – їх треба жорстко покарати за це», - заявив прем'єр.

Він також сказав, що, за попередньою інформацією, цей комплекс у травні цього року перевірили, в тому числі, на протипожежну безпеку.

Як повідомлялося, що внаслідок пожежі, що виникла в одному з корпусів дитячого табору «Вікторія» в Одесі, загинули двоє дітей, трьох шпиталізовано і ще одна дитина розшукується.

Раніше у ДСНС попередили українців про пожежну небезпеку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО