Затриманому депутату Київради повідомили про підозру

14 вересня депутату Київської міської ради, затриманому напередодні, детективи НАБУ за погодженням із керівником САП повідомили про підозру.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на сторінку НАБУ в Facebook.

Повідомляється, що депутата підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 та ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, затриманий у 2010-2011 роках, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин та маючи доступ до інформації про наявність у столиці земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, організував злочинну схему заволодіння трьома з них загальною вартістю понад 3,5 млн грн.

Нагадуємо, 13 вересня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали депутата Київради і екс-секретаря комісії з питань земельних відносин, а також його ймовірного спільника за підозрою у привласненні землі в столиці.

Відзначимо, в НАБУ відмовилися озвучити подробиці справи, в рамках якої допитували Кононенка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО