Політики привітали військових розвідників

Керівництво України привітало військових розвідників із професійним святом.

Президент Петро Порошенко розмістив своє привітання в Facеbook, передає «Слово і Діло».

«Розвідники – це еліта нації та еліта Збройних сил України. Вітаю вас, воїни, з професійним святом!», – написав він.

До привітань долучився й прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Сьогодні, у складних бойових умовах гібридної війни, яку веде влада Росії проти України, Ви самовіддано й відважно, а досить часто й ціною власного життя виконуєте найскладніші завдання із захисту державного суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави. Без перебільшення, Ви є опорою безпеки й захисту українського народу та держави, елітою Українського війська», – йдеться в його привітанні, розміщеному на «Урядовому порталі».

Як зазначив очільник уряду, від початку агресії Російської Федерації проти України розвідники одними з перших стали на захист Батьківщини.

«Солдати й офіцери воєнної розвідки, виявляючи мужність та героїзм, на передовій й у ворожому тилу сумлінно й бездоганно виконують поставлені завдання. Розвідувальні підрозділи стали легендарними, а їхні командири й бійці відзначені високими державними нагородами. Ви переконливо довели, що вмієте перемагати, маючи велику внутрішню силу, невичерпну енергію, свідомий патріотизм, здатність працювати в напруженому ритмі», – наголосив Гройсман.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у привітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, також відзначив особливу роль розвідки в часи російської агресії на Донбасі.

«Значення розвідувальної діяльності особливо зростає в наш час, коли Російська Федерація здійснює проти України жорстоку та неприховану агресію. І сьогодні воїни-розвідники беруть активну участь у заходах щодо захисту територіальної цілісності та недоторканності України, виявляючи при цьому мужність та високий професіоналізм», – наголосив він.

За словами спікера, нинішнє свято свідчить про визнання особливої ролі, яку відіграє розвідка в гарантуванні національної безпеки.

«Саме завдяки об'єктивній та оперативній інформації, здобутій розвідниками в складних бойових умовах, ухвалюються важливі стратегічні рішення, які наближають нашу перемогу», – зазначив Парубій і побажав розвідникам здоров’я, щастя, витримки та оптимізму.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зауважив, що для розвідників героїзм – щоденна робота.

«Ваші професійні дії на всіх ділянках фронту й у ворожому тилу, патріотизм, мужність, сміливість та самовідданість стали легендами ... Військова розвідка наводить жах на окупантів, і від цього жаху всі свої проблеми й негаразди противник пов'язує з вашими діями. Це справжнє визнання!», – зазначив він.

Як повідомлялося, 7 вересня відзначається День військової розвідки України.

Раніше Порошенко нагородив медалями «Захиснику Вітчизни» й орденами «За мужність» 67 військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України, 12 з яких – посмертно.

Під час параду до Дня Незалежності Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та посмертно капітану Євгену Лоскоту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО