В Єврокомісії прокоментували видворення російської пропагандистки з України

Єврокомісія чекає, що Україна не буде занадто сильно обмежувати діяльність іноземних журналістів для захисту національної безпеки та громадян.

Про це заявила представник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Коли йдеться про випадок із російським журналістом, я хочу підкреслити, що захист національної безпеки і громадян має бути забезпечений без порушень основних прав і свобод, включаючи європейську Конвенцію з прав людини, і будь-які схожі рішення мають ухвалюватися обережно, з дотриманням права на свободу вираження. Ми очікуємо, що українська влада утримається від застосування надмірних обмежень у питанні вільної подачі ЗМІ інформації», – сказала вона.

При цьому Косьянчич не стала коментувати заборону в'їзду в Україну двох іспанських журналістів, пояснивши, що Єврокомісія ще не отримала цієї інформації.

Нагадаємо, 30 серпня СБУ видворила з України журналістку російського «Первого канала» за маніпулятивне й тенденційне висвітлення в телесюжеті параду в Києві на День Незалежності.

29 серпня в СБУ пояснили, що не пустили до країни іспанських журналістів Антоніо Памплієгу та Мануеля Анхеля Састре за їхню антиукраїнську діяльність.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО