Moody's переглянуло рейтинги кількох українських банків

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пише Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що агентство підвищило кредитний рейтинг України на один щабель з Caa3 до Caa2. Також Moody's змінило прогноз зі «стабільного» на «позитивний».

«Оновлення суверенного рейтингу України до Caa2 засноване на наступних ключових факторах: кумулятивний вплив структурних реформ, які, якщо вони будуть стійкими, як очікується, поліпшать динаміку державного боргу; значне зміцнення позицій України на міжнародній арені», - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що позитивний прогноз відображає імпульс реформ - якщо він збережеться, це може призвести до подальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

Згідно з інформацією на сайті Moody's, до рівня «Caa2» з позитивним прогнозом підвищений рейтинг націоналізованого «ПриватБанку», державних «Ощадбанку» і «Укрексімбанку». Рейтинг «Райффайзен Банку Аваль» підвищено до рівня «Caa1» з позитивним прогнозом, банку «Південний» - до «Caa3» з позитивним прогнозом, «Промінвестбанку» - до «Caa2» зі стабільним прогнозом.

Нагадаємо, агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО