В СБУ пояснили, чому не пустили в Україну іспанських журналістів

Іспанських журналістів Антоніо Памплієгу та Мануеля Анхеля Састре не пустили до України через їхню антиукраїнську діяльність.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

При цьому вона заперечила наявність «чорного списку» СБУ з понад 40 осіб, яким заборонений в’їзд в Україну. Про такий список заявив один з іспанських журналістів, вказавши, що саме на підставі цього переліку їх не пустили в Україну.

«Так, це правда, їм був заборонений в’їзд через їхню антиукраїнську діяльність та публікації. Жодних списків ми не вели та не ведемо», – заявила Гітлянська.

Як повідомлялося раніше, в Іспанії звинуватили Україну в цензурі через видворення журналістів Антоніо Памплієги та Мануеля Анхеля Састре.

У 2015 році їх включили до списку громадян, які становлять загрозу нацбезпеці України. Через це на них поширювалася заборона в’їзду в Україну терміном до 5 років. Після рішучого протесту іспанського уряду Київ зняв санкції з них у травні 2016 року.

Також зазначимо, трьом журналістам пропагандистського каналу «Росія сєгодня» естонське головування в Раді ЄС відмовило в акредитації для висвітлення зустрічі голів МЗС країн ЄС.

Водночас представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір закликав Адміністрацію президента США припинити критику на адресу журналістів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО