ЄС профінансує одну з освітніх програм на 8 мільйонів євро

Для фінансування українських проектів у рамках освітньої програми Еразмус+ Євросоюз виділить понад 8 мільйонів євро. Програма дає можливість взаємного обміну студентів та працівників університетів України та ЄС.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на представництво ЄС в Україні, передає «Слово і Діло».

Європейська комісія оголосила результати цьогорічного конкурсу за напрямом Міжнародна кредитна мобільність Програми Європейського союзу Еразмус+.

В рамках цього конкурсу серед учасників країн Східного партнерства українські університети посіли перше місце та отримали більше можливостей на основі Міжінституційних угод з університетами Європи реалізовувати 268 проектів для фінансування 2 657 стипендіатів.

Загальна вартість проектів сягає понад 8 мільйонів євро.

Таким чином 1 772 студенти, викладачі, адміністративний персонал з України поїдуть за обміном на навчання, практику, викладання, підвищення кваліфікацій та стажування до університетів Європи.

Водночас до українських університетів приїдуть 885 студентів та працівників університетів з Європи.

У рамках програми ЄС Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність для українських вищих навчальних закладів відкриті можливості співпраці з університетами з Європи задля організації взаємного обміну студентами та працівниками.

За результатами конкурсів у період з 2015 до 2017 року програми Еразмус+ за напрямом Міжнародна кредитна мобільність від України було подано 1 008 проектів, з яких 643 проекти було рекомендовано до фінансування 7 181 мобільностей. Загальна вартість складає понад 24 мільйони євро.

Зазначимо, керівництво МОН виступає за прив'язку обсягів фінансування вищих навчальних закладів з державного бюджету до якості наданої ними освіти.

Також уряд не підтримав ініціативу Міністерства фінансів щодо зниження кількості одержувачів академічних стипендій до 25% в 2018 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО