Російського режисера Серебреннікова відправили під домашній арешт – ЗМІ

Басманний суд Москви відправив під домашній арешт до 19 жовтня художнього керівника «Гоголь-центру» і відомого режисера Кирила Серебреннікова.

Про це повідомляє видання Meduza, передає «Слово і Діло».

Такий запобіжний захід для режисера запросило слідство. Слідчі зазначили, що у режисера є посвідка на проживання в Латвії та нерухомість за кордоном. Крім того, на думку представників слідства Серебренніков на свободі може вплинути на свідків та знищити докази його провини.

У свою чергу, режисер нагадав, що у нього відібрали закордонний паспорт і запевнив, що не буде переховуватися від слідства.

Захист митця попросив звільнити його під заставу в 68 мільйонів рублів. Також, підтримати Серебрєннікова під стіни суду прийшли близько 500 людей.

Під час засідання суду за нього поручилися більше 30 відомих людей: генеральний директор «Большого театра» Володимир Урина, режисери Федір Бондарчук і Олексій Герман, телеведучі Іван Ургант і Андрій Малахов і співак Філіп Кіркоров.

Раніше правоохоронці прийшли з обшуком до квартири російського режисера Кирила Серебреннікова і «Гоголь-центр», де він є художнім керівником.

Вчора російський режисер театру і кіно Кирило Серебренніков був затриманий у справі про шахрайство.

Сьогодні повідомлялося, що в Україні вийде в прокат російський фільм затриманого в РФ Серебреннікова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО