США внесли росіян до списку санкцій за зв'язок з КНДР

США розширили список санкцій щодо Північної Кореї, до якого потрапили четверо громадян Росії.

Про це повідомляє РІА Новини, пише «Слово і Діло».

Під обмежувальні заходи департаменту міністерства фінансів США по контролю за іноземними активами (OFAC) підпали Рубен Киракосян, пов'язаний з компаніями Gefest-M і Korea Tangun trading corporation, Ірина Хьюіш, пов'язана з компанією Velmur management PTE LTD, Андрій Сербін і Михайло Пісклін.

Крім того, санкції були схвалені проти зареєстрованого в Москві підприємства «Гефест-М». У список потрапили п'ять компаній з Китаю, дві з Намібії і дві з Сінгапуру. За даними відомства, згадані особи і компаній брали участь в розробці ядерної програми КНДР.

У червні 2017 року за санкції щодо Північної Кореї підпали росіянин Ігор Мічурін, гендиректор підприємства Ardis-bearings, і три юридичні особи - «Незалежна нафтогазова компанія», «ННК Приморнефтепродукт» і Ardis-bearings (ТОВ «Ардіс-Підшипник»).

США неодноразово заявляли про наміри завдати превентивного удару по військовій інфраструктурі Північної Кореї. Пхеньян обіцяв у відповідь на «військові провокації США перетворити в пил» американські бази в Південній Кореї і Японії.

Нагадаємо, США закликали латиноамериканські країни розірвати відносини з КНДР.

А в Брюсселі озвучили позицію щодо вирішення кризи навколо КНДР.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО