У США прокоментували чутки про українські ракетні двигуни у КНДР

У Державному департаменті США заявили, що про скандальну статтю в The New York Times про постачання українських ракет до КНДР там знають і будуть розбиратися.

Про це повідомила прес-секретарка Держдепу Хізер Нойєрт, передає «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

В американському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Україна завжди виконувала домовленості та запобігала відправці заборонених матеріалів у Північну Корею.

«Ухвалено багато резолюцій Ради безпеки ООН. Вони зобов'язують всі держави, зокрема й Україну, запобігати відправці стратегічно важливих технологій в КНДР. Я знаю, що раніше Україна завжди запобігала поставкам заборонених матеріалів в країни, які викликають велике занепокоєння. У нас з нею гарні відносини», – зазначила Нойєрт.

Тим часом сам експерт, на якого посилалися американські журналісти у своєму матеріалі про можливі використання українських технологій в ракетах Північної Кореї заявив, що журналісти зробили неправильні висновки з його слів. Майкл Еллеман запевнив, що не звинувачував Україну в подібних діях, а сам не є прихильником Росії, хоча звідти родом його дружина. Після чого видалив свої облікові записи в соціальних мережах.

Тим часом у розвідці США заявили, що КНДР може виготовляти ракети самостійно – без допомоги інших країн.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що Україна не постачала ракетні двигуни та будь-які ракетні технології до Північної Кореї, а поява відповідних публікацій в іноземних ЗМІ є кампанією російських спецслужб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО