Стали відомі деталі справи, за якою були затримані чиновники УЗ

Один колишній і троє чинних чиновників «Укрзалізниці» підозрюються в незаконному впливі на Тарифну комісію УЗ, в результаті чого пільгові тарифи на вантажоперевезення отримала «Роснефть» та ще 13 компаній.

Про це йдеться в одному з клопотань детективів Національного антикорупційного бюро, яке оприлюднено в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 1 грудня 2016 року, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, 18 березня 2016 року в неробочий час група осіб, що складалась із декількох співробітників служби безпеки УЗ під керівництвом одного з членів тарифної комісії «Укрзалізниці» проникли в офіс голови цієї комісії Штефана Хофсайєса. Як зазначають у Бюро, група вивчала особисті та службові дані, що містяться в службовому комп'ютері, а також службових та особистих документах Хофсайєса.

«Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що вказане незаконне проникнення співробітників УЗ в службовий офіс Штефана Хофсайєса пов'язано зі спробою невстановлених осіб вплинути на членів тарифної комісії Укрзалізниці з метою надання комісією пільг на вантажні транзитні перевезення залізничним транспортом експедиторам і власникам вантажу, які організовують здійснення залізничних перевезень», – наголошується в клопотанні.

Внаслідок таких дій до переліку компаній, яким надали пільгові тарифи потрапили ті, до кого з'явилися підозри, що вони були надані їм протиправно. Серед них такі компанії: «Трансдон», «УТЕК», «ЕУ - Транс», «Одеський портовий виробничо-перевалочний комплекс», «Орлондер Лімітед», Soyuz - Energo Logistics LTD, «Роснефть», «РН-Транс», Plaske SA, «БНК - Україна», «Білоруська нафтова компанія», «Т-Транс», «Тенгизшевройл» і «Гамма Трансбан».

Як стало відомо, дані компанії не виконали гарантовані обсяги перевезень, через які їм були надані пільгові тарифи. В результаті чого УЗ недоотримала 10,2 мільйона доларів доходів.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру трьом чиновникам УЗ в недоотриманні підприємством 10 мільйонів доларів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО