Прем’єр розповів, коли зникнуть черги до дитсадків

За три роки питання черг до дитячих садків в Україні має бути повністю вирішено і знято.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час наради щодо підготовки до нового навчального року в ході поїздки до Дніпропетровської області, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Черг до дитячих садочків у 2020 році в Україні не повинно бути», - наголосив Гройсман і нагадав, що цього року загалом має бути створено 25 тисяч нових місць у дошкільних навчальних закладах.

За його словами, завдяки децентралізації місцева влада має достатньо ресурсів для створення нових місць у дитячих садочках.

Водночас він підкреслив, що за півроку черга до дитячих садочків зменшилася на 13 тисяч місць - з 78 тисяч у 2016 році до 65 тисяч нині.

«У минулому році в чергах до дитячих садочків перебували 78 тисяч юних українців, зараз ми уже маємо на 13 тисяч зменшення цієї черги, тобто вона дорівнює сьогодні 65 тисяч, це тільки за півроку», - сказав Гройсман.

Разом з тим глава уряду зазначив, що найбільша черга до дитсадків - у Київській області (близько 8 тисяч 600 місць) та Одеській області (понад 9 тисяч).

Раніше в КМДА заявили, що Київ здійснив прорив у подоланні черг у комунальних дитячих дошкільних установах.

Також Гройсман анонсував будівництво понад 20 нових шкіл.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО