З початку серпня на Донбасі зросла кількість обстрілів – ОБСЄ

У районі проведення АТО на Донбасі в перших числах серпня істотно зросла кількість обстрілів.

Про це заявив на брифінгу у вівторок, 15 серпня, перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає «Слово і Діло».

За словами Хуга, зафіксовані спостерігачами місії обстріли велися з заборонених Мінськими домовленостями видів зброї, які мають бути відведені на належну відстань. З початку 2017 року спостерігачі ОБСЄ зафіксували понад 3 тис. прецедентів присутності невідведеного озброєння у лінії розмежування.

«Серед основних порушень, які ми фіксуємо, - присутність важкого озброєння, зокрема танків і систем залпового вогню на території, з якої вони відповідно до Мінських домовленостей давно повинні бути відведені. З початку 2017 було зафіксовано понад 3000 таких випадків», - заявив він.

Хуг також констатував збільшення кількості обстрілів в перший тиждень серпня. В цілому було зафіксовано понад 500 обстрілів, що в чотири рази перевищує показники від кінця липня.

Він додав, що співробітники місії стали частіше піддаватися нападам при спробах проведення моніторингу деяких ділянок зони збройного конфлікту.

Нагадаємо, в ОБСЄ стверджують, що зустріли на Донбасі російських військових.

А розмінуванням Донбасу займеться неурядова організація The Halo Trust.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО