Киян попереджають про спеку і метеорологічну димку

У столиці станом на 10 серпня спостерігаються погодні умови, які сприяють накопиченню і утриманню шкідливих домішок в приземному шарі повітря.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київської міської держадміністрації, пише «Слово і Діло».

Згідно з прогнозом Українського гідрометцентру, спекотна погода і рівень забруднення (з можливою тенденцією до подальшого зростання) збережуться до кінця поточного тижня, що може призвести до утворення метеорологічної димки.

Протягом 9-10 серпня перевищення максимальних значень ГДК (гранично допустимої концентрації) оксидом вуглецю зафіксовано в 1 2,6 рази в районах Бессарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженко і Скляренко.

Наразі Головним управлінням Госпродпотреблужби в місті Києві здійснюються контрольні заміри повітря для визначення наявності в повітрі концентрації шкідливих речовин. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

У КМДА нагадують, що в такий період слід обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. По можливості, використовувати в побуті і на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 10 серпня в Україну повертається спека.

Як відомо, в Києві встановлять 15 рамок-розпилювачів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО