«Укрпошту» атакували хакери

Компанія «Укрпошта» заявила, що її сайт вже другу добу перебуває під хакерською DDoS-атакою.

Про це поштовий оператор повідомив на своїй Facebook-сторінці, передає «Слово і Діло».

«Нас DDoS-сять. Уже другу добу сайт «Укрпошти» перебуває під атакою, яка найбільше націлена на сервіс відстежування. Під час першої хвилі атаки, яка розпочалася вчора зранку, наша ІТ-служба змогла нормалізувати ситуацію, й після 17:00 усі сервіси на сайті працювали належним чином. Проте сьогодні хакери знову активізувалися. Через такі дії і сайт, і сервіси працюють із перебоями чи повільно», – йдеться в повідомленні.

При цьому компанія запевняє, що робить усе можливе, щоб користувачі могли отримувати необхідну інформацію із сайту без перебоїв.

Раніше в своєму піврічному звіті наприкінці липня компанія повідомляла, що 27 червня її комп'ютерна мережа була масово вражена вірусом, що призвело до блокування та повної непрацездатності автоматизованих систем товариства, в зв'язку з чим можлива корекція фінзвітності.

«Станом на 27.06 ... за результатами інвентаризації автоматизованих систем ПАТ «Укрпошта» було встановлено, що всі автоматизовані системи товариства непрацездатні внаслідок ураження вірусом операційних систем сервісів і персональних комп'ютерів. З огляду на масштаби ураження, визначити терміни відновлення роботи автоматизованих систем товариства неможливо», – повідомляється в звіті компанії.

У травні повідомлялося, що «Укрпошта» відновила прийом платежів за комунальні послуги без комісії.

Нагадаємо, що «Укрпошта» запустила нову послугу доставки з низькими тарифами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО