Справа рефінансування Нацбанку: НАБУ отримало доступ до документів Фінростбанку

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до документів Фінростбанка, які містять у собі зразки підпису колишнього власника банку Артема Іванічева, а також до рахунків трьох компаній в Автокразбанку.

Рішення про надання доступу ухвалила суддя Солом'янського районного суду міста Києва Ірина Усатова, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання задовольнити частково. Надати ... тимчасовий доступ і дозвіл на вилучення (виїмку) оригіналів документів, які містять у собі вільні зразки підпису Артема Іванічева і документів, які містять в собі зразки відтиску печатки Фінростбанка, що використовувалася на дату укладення договорів, і листування з Meinl Bank Aktiengeselschaft (Відень, Республіка Австрія) 29 березня 2012 року, які перебувають у володінні Фінростбанку», – йдеться в постанові.

Також суддя Усатова надала детективам НАБУ доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю ознайомитися та вилучити завірені копії документів щодо відкриття рахунків ТОВ «Лендгранд», ТОВ «Краєвид» і ТОВ «С.І. Компані» в Автокразбанку.

Серед переліку речей і документів доступ надано до справ з юридичного оформлення рахунків; первинних документів, що свідчать про зарахування на банківський рахунок та зняття з нього грошових коштів; документів на паперових та електронних носіях про рух коштів; документів щодо проведення співробітниками банку фінансового моніторингу банківських операцій щодо рахунку; документів щодо здійснення операцій із цінними паперами; депозитних та кредитних справ із наявними договорами; інформацію щодо номерів мобільних телефонів, на які підключена послуга SMS-інформування про рух грошових коштів по рахунку та інформації, яка утримується на фото-, та відео-регістраторах і свідчить про зняття готівкових грошових коштів із рахунку.

Нагадаємо, у НАБУ розповіли, чому прийшла на допит заступниця голови НБУ Катерина Рожкова.

Раніше детективи Бюро провели виїмку документів у Нацбанку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО