Саакашвілі та його команда: хто тепер ризикує залишитися без громадянства

Володимир Фесенкополітолог

Кінець липня-серпень – мертвий політичний сезон, коли дуже важко провести будь-які політичні акції, за винятком релігійної ходи.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, оцінюючи перспективи політичного майбутнього Саакашвілі та його руху в Україні.

«Дуже важко буде організувати якусь масову кампанію на підтримку Саакашвілі, тим паче більшість опозиціонерів також не зацікавлені його підтримувати з різних причин. Навряд чи Саакашвілі вдасться виграти цю ситуацію», – зазначив Фесенко.

Щодо політичного майбутнього, то, як зауважив експерт, навіть зараз перспективи партії Саакашвілі не дуже райдужні.

«Рейтинги – 2%, якщо не менше. Ба більше, є тенденція до зниження рейтингів порівняно з минулим роком як особисто Саакашвілі, так і його партії. Без Саакашвілі в його руху немає жодних перспектив. Якщо стане зрозуміло, що Саакашвілі не дадуть змоги повернутися в Україну, то ті, хто брав участь у його русі, будуть долучатися до інших проектів», – пояснив Фесенко.

Політолог припустив, що після Саакашвілі ризикують залишити Україну Давід Сакварелідзе та заступник голови НАБУ Гізо Углава.

«Слідом за Саакашвілі можуть залишити Україну й члени його команди», – резюмував Володимир Фесенко.

Детальніше про успіхи та невдачі за час політичної кар’єри – в матеріалі «Від президента до телеведучого. Політичний шлях Саакашвілі».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО