Жданов розповів, що робитиме, якщо збірна України з футболу проб’ється до фінальної частини Чемпіонату світу в РФ

Якщо збірна України виборе право виступати у фінальній частині Чемпіонату світу з футболу, що пройде наступного року в Росії, рішення про поїздку до країни-агресора буде ухвалюватися колективно ФФУ й самими гравцями.

Також правильно було б порадитися щодо цього з Верховною Радою, президентом, прем’єр-міністром та самим Міністерством молоді та спорту. Про це, як передає «Слово і Діло», розповів міністр молоді та спорту Ігор Жданов у інтерв’ю «Цензор.НЕТ».

При цьому особисто він вважає, що сам факт проведення чемпіонату в країні-агресорі означатиме легітимізацію РФ у міжнародному спорті.

«Як громадянин України я вважаю, що коли Росія веде агресію проти моєї країни, грубо порушуючи всі можливі норми міжнародного права, то легітимізувати її місце в міжнародному спорті за допомогою проведення чемпіонату світу – неприпустимо», – зазначив міністр.

Раніше голова Федерації футболу Андрій Павелко заявив, що хоче, щоб збірна потрапила на Чемпіонат світу, але не в Росії.

Наразі турнірна ситуація в українській групі на відбірковому етапі ЧС-2018 така: на першому місці з 13 очками Хорватія, на другому з такою ж кількістю балів – Ісландія, третє місце за Туреччиною, Україна четверта (в обох збірних по 11 очок). П’яте й шосте місця відповідно посідають Фінляндія та Косово, в яких всього по 1 очку.

Раніше, коментуючи можливість бойкоту ЧС-2018 у Росії, головний тренер збірної Андрій Шевченко заявив, що це питання поза його компетенцією: мовляв, для початку потрібно вийти з групи.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО