Проблема Криму не відрізняється від проблеми Донбасу — Волкер

Не може бути й мови про визнання дій Росії в Криму та на сході України.

Про це спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив у інтерв'ю телеканалу «Настоящее время», передає «Слово і Діло».

За його словами, проблема Криму нічим не відрізняється від проблеми східної України або Донбасу.

«Це територія, яка була захоплена й окупована, а у випадку з Кримом Росія також заявила, що анексувала цю територію. Це просто неприйнятно – ви не можете просто прийти й захопити шматок чужої країни. Тому не може бути жодного визнання, жодної легітимності ані для російських кроків на сході України, ані в Криму», – підкреслив Волкер.

«Щоразу, коли росіяни приходять і кажуть: «Зніміть санкції! Зніміть санкції!», ми знаємо, що є причина, з якої вони це говорять, тому що це має значення для Росії. І якщо чинні санкції поки що неефективні, це не привід для зміни курсу – це привід подумати про те, що ще ми можемо зробити, щоб дістатися точки, де ми дійсно можемо все вирішити», – заявив Волкер, вказавши на необхідність послідовного застосування санкцій для припинення конфлікту на сході України.

Раніше Волкер повідомив, що Вашингтон активно розглядає питання поставок оборонної зброї Україні для боротьби з бойовиками на Донбасі.

Також зазначимо, із сайту Верховної Ради зникла згадка про заклик спецпредставника Держдепартаменту США Курта Волкера до українських політсил поступитися партійними інтересами заради єдності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО