Ізраїль vs Палестина: ЄС закликав владу до співпраці для недопущення ескалації в Єрусалимі

Європейський Союз закликає владу Ізраїлю та Палестини до співпраці з метою недопущення ескалації в Єрусалимі.

Про це заявив офіційний представник Європейської зовнішньополітичної служби (ЄВС) на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

«Зараз життєво важливо, щоб всі політичні, релігійні та громадські лідери діяли відповідально, відновлювали спокій і уникали будь-яких кроків або заяв, які могли б ще більше посилити напруженість. Продовження співпраці між Ізраїлем і Палестинською адміністрацією має вирішальне значення для запобігання подальшого насильства і загибелі людей», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в заяві ЄВС відзначається, що Європейські дипломати закликають розслідувати загибель трьох палестинців в зіткненнях з ізраїльськими правоохоронцями і теракт на Західному березі Йордану, в результаті якого три ізраїльтянина були вбиті молодим палестинцем.

«Ніщо не може виправдати такий огидний злочин», - підкреслили в Брюсселі.

Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі обмежили доступ мусульман до Храмової гори через загрозу терактів з боку палестинців. На п'ятничну молитву змогли потрапити тільки жінки і чоловіки старше 50 років. Це пов'язано з тим, що неподалік від Храмової гори відбулися зіткнення правоохоронних органів з палестинцями. Громадяни кидали в поліцейських каміння і пляшки. Одна з причин зіткнень - рішення правоохоронців від 16 липня встановити металодетектори на підходах до Храмовій горі.

Нагадаємо, що минулої п'ятниці, 14 липня, три араба відкрили вогонь. Згодом зловмисники застрелили двох людей і поранили одного поліцейського. За даними поліції, правоохоронці помітили трьох озброєних чоловіків у Левових воріт Старого міста. Вони відкрили вогонь по співробітниках поліції і побігли в бік мечетей на Храмовій горі. Поліція ліквідувала нападників. У них були знайдені дві гвинтівки і пістолет.

Як відомо, президент Палестини Махмуд Аббас оголосив про тимчасове заморожування всіх контактів із ізраїльською стороною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО