Замість обіцяної Кіссе групи активістів за ремонтом дороги Одеса-Рені спостерігають його помічники

Не зовсім прозорим вийшло виконання обіцянки щодо ремонту траси Одеса-Рені народного депутата України Антона Кіссе, який представляє в парламенті місцевий одномандатний виборчий округ №142.

Йдеться про намір сформувати для моніторингу ремонту траси ініціативну групу, до якої увійшли б фахівці автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, юристи, журналісти, громадські працівники, нагадує «Слово і Діло».

За словами Кіссе, запит на громадський контроль ремонту автодороги очевидний, у зв'язку з чим він готовий узяти на себе цей обов'язок.

«До складу увійдуть фахівці, які працювали в системі автодору, експерти в галузі дорожнього будівництва, журналісти, громадські працівники. Ті 46 тисяч осіб, жителі південних районів Одещини, які поставили свої підписи під зверненням до президента та прем'єр-міністра з вимогою відремонтувати трасу Одеса-Рені, мають повне право домагатися якісної роботи», – заявив депутат у травні минулого року.

Але, як виявилося, під «громадськістю» Кіссе мав на увазі... своїх помічників і однопартійців з Одеської обласної ради. Це випливає з його відповіді на інформаційний запит «Слова і Діла».

«Моніторинг ситуації за моїм дорученням здійснюють мої помічники-консультанти на громадських засадах, які працюють у громадських приймальнях, а також фракція політичної партії «Наш Край» в Одеській обласній раді, до якої входять 7 депутатів із зазначених районів (очолює фракцію депутат від Тарутинського району Кащі О. Р.», – ідеться в листі Кіссе від 18 липня 2017 року.

Таким чином, констатуємо, що народному депутату не вдалося зібрати обіцяну групу фахівців, журналістів та громадських активістів для нагляду за ремонтом багатостраждальної траси. З одного боку, контроль робіт бодай кимось – цілком схвальна ініціатива, але з іншого, зарахувати здійснену таким чином спробу особистого й партійного піару як виконану обіцянку «Слово і Діло» не може.

На жаль, загальна кількість невиконаних обіцянок Кіссе вже значно перевищує кількість зобов'язань, які він виконав. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він поки що лише в третій сотні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО