«Бурштинова мафія»: суд обирає запобіжний захід нардепу Полякову – онлайн-трансляція

Солом'янський районний суд міста Києва розпочав розгляд клопотання детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу депутату від фракції «Народного фронту» Максима Полякова.

Онлайн-трансляцію засідання буде вести «Слово і Діло».

Як відомо, детективи НАБУ підозрюють Полякова в скоєнні дій передбачених ч. 4 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. За інформацією слідства, нардеп вніс законопроекти щодо видобутку бурштину та отримав за це неправомірну вигоду.

15:14

Суд частково задовольнив клопотання прокурорів САП, визначивши для Полякова заставу в розмірі 304 тисяч гривень та поклав на нього зобов'язання: носити електронний браслет, здати паспорти, не виїжджати за межі Києва та Умані, не спілкуватися з іншими фігурантами розслідування, а також приїжджати за першим викликом суду, прокурорів чи детективів і оповіщати про зміну місця проживання.

12:25

Суддя вийшов до нарадчої кімнати.

11:55

Адвокати заявляють, що на відеозаписах не зафіксовано момент вчинення самого правопорушення Поляковим.

11:24

Прокурори вважають, що є загроза укриття Полякова від судових органів і досудового слідства. Також, вони вважають, що нардеп може впливати на інших фігурантів розслідування. САП клопоче про запобіжний захід у відео застави в 505 тисяч 200 гривень.

10:35

Суддя Оксюта відмовив захисту в клопотанні щодо перегляду відео НАБУ і можливості прокоментувати моменти, пов'язані з Поляковим.

10:29

Суддя включив дані матеріали і зазначив, що надасть їм оцінку під час засідання.

10:27

Прокурор САП просить включити в матеріали провадження допит Полякова та стенограму його розмов.

10:24

Судове засідання розпочалося. Суддею був визначений Тарас Оксюта.

10:15

Ще один член фракції НФ, нардеп Федір Бендюженко прийшов на засідання щодо Полякова.

10:05

До суду прийшов депутат від НФ, в.о. глави регламентного комітету Павло Пинзеник, ймовірно, він подавав заяву про взяття на поруки Полякова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО