Добкін розповів, що заважає йому внести 50 мільйонів застави

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін заявив, що його колега по партії Вадим Новинський вніс 30 млн грн з 50 млн грн застави, призначеної судом.

«Так, можу підтвердити, я розмовляв з ним півгодини назад по телефону. Підтвердив, що він сьогодні вніс першу частину застави, яка становить 30 млн грн», - сказав він в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

Добкін додав, що другу частину застави, ймовірно, внесе колишній народний депутат від Партії регіонів Борис Колесніков: «У розмові з Новинським я отримав інформацію, що другу частину буде вносити Колесніков».

При цьому нардеп наголосив, що у нього немає необхідних коштів для внесення застави в розмірі 50 млн грн. «Вносять мої товариші, у яких є фінансова можливість, і у них ці гроші задекларовані. Будь-яка сума, яка вноситься як застава, ще перевіряється фінансовим моніторингом», - пояснив Добкін.

Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада України дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Михайла Добкіна (Опозиційний блок).

15 липня Печерський районний суд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з можливістю внести заставу в розмірі 50 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО