Міненерго анонсувало низку реформ для поліпшення бізнес-клімату в Україні

Міністерство енергетики та вугільної промисловості впроваджує низку реформ та спільно з іншими міністерствами розробляє нормативно-правові акти з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні.

Про це розповіла заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко на зустрічі з представниками Енергетичної хартії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

«Міненерговугілля впроваджує низку реформ та спільно з іншими міністерствами розробляє нормативно-правові акти з метою поліпшення бізнес-клімату в Україні. Також зазначила, що енергетичний сектор України потребує інвестицій, які мають бути захищеними й сприяти взаємовигідному міжнародному співробітництву», – повідомляють у Міненерго з посиланням на Бойко.

Слід зазначити, що з боку Енергетичної хартії високо оцінили ініціативу України щодо долучення до проекту з дослідження інвестиційного клімату.

У процесі зустрічі також обговорили оновлену Енергетичну стратегію України до 2035 року та потребу розробки дорожньої карти з її виконання. Також промовці звертали увагу на особливості ситуації в Україні в зв’язку з анексією Криму та тимчасово окупованими територіями Донбасу, що призвело до розділення ринків та потреби законодавчого врегулювання їх роботи. Наголошували на важливості створення паливно-енергетичного балансу України, формування повноцінного ринку електричної енергії та поліпшення взаємних розрахунків у енергетичному секторі.

Серед проблем, які потребують урегулювання, були згадані спрощення дозвільної системи у видобувній галузі, вдосконалення податкової системи та реалізація стратегії.

Зазначимо, за словами віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона, заходи для реструктуризації «Нафтогазу» до липня 2017 року на сьогодні реалізовані на 80%.

Також радник Насалика розповів, коли будуть узгоджені подальші поставки вугілля із США.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО