Facebook запустив функцію захисту фотографій

Соціальна мережа Facebook в тестовому режимі запустила функцію, яка повинна допомогти користувачам захистити свої фото. Функція вже стала доступною жителям Індії.

Про це йдеться в повідомленні соцмережі, передає «Слово і Діло».

Так, при активації цієї функції користувачем навколо його фотографії профілю з'явиться тонка синя рамка із позначкою щита внизу. Після цього відвідувачі сторінки не зможуть завантажити фотографію або відправити її кому-небудь в особистому повідомленні. Крім того, користувачі (за винятком друзів) не зможуть відзначати когось на цій фотографії, а в додатку Facebook для Android, «по можливості», буде недоступна опція зробити скріншот із захищеним зображенням.

Що ж стосується захисту від скріншотів у веб-версії і в додатку для iOS, то користувачі зможуть окремо додати на фотографію профілю напівпрозорий шар із одним з доступних візерунків. Як відзначають в компанії, наявність такого візерунка на 75% знижує ймовірність копіювання фотографії кимось стороннім.

Як відзначають розробники Facebook, за підсумками тестування нової функції в Індії соцмережа прийме рішення про її запуск в інших країнах.

Нагадаємо, після заборони «ВКонтакте» українці масово перейшли на Facebook.

А з початку 2017 року Facebook подвоїв свій прибуток.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО