Парубій очікує рішення США щодо летальної зброї до кінця року

Глава Верховної Ради Андрій Парубій, який зараз перебуває з візитом у Вашингтоні, висловив надію, що США ухвалять рішення про надання оборонної зброї Україні до кінця 2017 року.

Про це він розповів журналістам у четвер, передає «Слово і Діло».

«Ми проговорювали, власне, збільшення фінансування (в допомогу Україні. - ред.) в бюджеті (США. - ред.) на 2018 рік і, звичайно, ми обговорювали питання надання Україні летального оборонного озброєння», - сказав Парубій.

Він підкреслив, що з усіма, з ким зустрічався протягом перших трьох днів візиту в США, відчув підтримку.

За його словами, питання зброї для України вже не є закритою темою в адміністрації.

«І я сподіваюся на позитивне рішення про надання Україні летального озброєння, в першу чергу протитанкових комплексів «Джевелін», і дуже розраховую, що, в тому числі, мій приїзд сприятиме тому, щоб це питання було вирішене», - зазначив Парубій.

Відповідаючи на уточнююче запитання про терміни, коли, на його думку, ці дискусії можуть прийти до логічного висновку, український спікер зазначив, що не хотів би називати конкретних дат.

«Але я думаю, що рішення мало бути ухвалене до кінця цього року... Рішення, яке б воно не було - позитивне або негативне, але я думаю, це дискусія декількох місяців, і восени ми зможемо вийти на остаточне рішення з цього приводу», - зазначив спікер українського парламенту.

14 червня Парубій заявив, що поки питання про виділення Україні летальної зброї залишається відкритим в Міністерстві оборони США.

Нагадаємо, американські демократи закликали надати Україні летальну зброю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО