Україна планує експортувати літаки «Антонов» у Казахстан

Україна розробляє плани щодо забезпечення казахських авіакомпаній пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

Зокрема, буде розроблений план заходів щодо забезпечення авіакомпаній і зацікавлених структур Республіки Казахстан регіональними реактивними пасажирськими літаками Ан-148 і Ан-158, а також з забезпечення перевезення надважких і великогабаритних вантажів.

«Досягнуто домовленості активізувати взаємодію ГК« Укрспецекспорт «ТОВ «Казахстанська авіаційна промисловість «по створенню на базі Авіаційно-технічного центру в Астані сервісного центру з технічного обслуговування літаків сімейства «Антонов». Плануємо завершити узгодження проекту Угоди між КМУ та Урядом Казахстану про виробничу кооперацію в авіабудуванні і підготувати її до підписання», - сказав Геннадій Зубко.

Крім літаків, Україна запропонувала Казахстану новий двигун вертольота ТВ3-117ВМА-СБМ1В, а також - можливість капітального ремонту двигунів сімейства Д-36 і двигунів ТВ3-117.

Відзначимо, що Молдова дозволила Україні експортувати продукти тваринного походження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Євросоюз закликав Раду скасувати експортні мита на металобрухт.

А2 червня 2017 року Зубко заявив, що навчальні модульні програми з проектного менеджменту та стратегічного планування будуть введені через місяць у всіх центрах розвитку місцевого самоврядування. Подивимося, чи зможе він виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО