Нацполіція проводить обшук у НАЗК

Представники Національної поліції України проводять обшуки у службовому кабінеті заступника голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Радецького.

Про це повідомляє УНН з посиланням на джерело у НАЗК, передає «Слово і Діло».

«У службовому кабінеті Радецького проходить обшук», - повідомило джерело.

При цьому джерело уточнило, що більше ні у кого з членів Нацагентства обшуки не проводяться.

У НАЗК уточнили, що обшуки проводять співробітники Національної поліції України на підставі ухвали Печерського районного суду Києва про конфіскацію деякого майна.

Водночас як повідомляють джерела «Української правди» у НАЗК, обшук проводять в рамках досудового розслідування (дані є в Реєстрі досудових розслідувань) за фактом використання завідомо підроблених документів та подачі їх до Київської міської кваліфікаційної комісії адвокатури - з метою отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю.

Згодом сам Радецький підтвердив інформацію про обшук на його робочому місці.

«Мені повідомили, що в мене в кабінеті здійснюється обшук. Мене там немає. Я готуюся до засідання комітету, яке має відбутися сьогодні», - сказав Радецький.

На уточнююче питання, чи проводиться обшук у нього вдома, він сказав: «Ні, вдома немає обшуку».

Нагадаємо, напередодні Рябошапка написав заяву про відставку з посади члена НАЗК. 14 червня Кабмін її прийняв.

Керівник Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак вважає, що відставка члена НАЗК Руслана Рябошапки не матиме негативного впливу на роботу агентства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО