Міністерство культури повідомило про релігійний потенціал УПЦ

Третина всіх священнослужителів, дві третини всіх православних парафій, три чверті всіх студентів духовних навчальних закладів і майже все православне чернецтво відноситься до Української православної церкви (УПЦ).

Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Міністерства культури України, передає «Слово і Діло».

Як відзначають в УПЦ, наведений Мінкультом звіт спростовує дані деяких соціологічних фірм про те, що рівень підтримки УПЦ серед населення України нібито знижується в порівнянні з розкольниками і уніатами.

«У нинішньому звіті Міністерства культури України «Про мережу церков і релігійних організацій в Україні» зазначено, що на 1 січня 2017 року третина з усіх нарахованих в Україні священнослужителів (10289 осіб) належать до УПЦ. До речі, ці дані майже на 2 тис. осіб занижені в порівнянні зі статистикою, наявної в Київської Митрополії УПЦ. Ці священнослужителі займаються 12653 релігійними громадами на території України. Кількість цих громад в два рази більше, ніж сумарна кількість громад всіх охоплених звітом релігійних організацій, які називають себе православними (УПЦ КП, УАПЦ, старообрядницька церква і т.д.)», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Мінкульту, в 208 монастирях УПЦ трудиться 4807 ченців і черниць. «Щоб зрозуміти, мало це чи багато, досить відзначити, що чернецтва в УПЦ майже в 20 разів більше, ніж сумарно у всіх інших релігійних організаціях, які називають себе православними. Наприклад, в УПЦ КП припадає 3-4 ченця на монастир, а в УАПЦ -1-2», - відзначають в УПЦ.

Згідно із зазначеними даними в звіті Міністерства культури, в 19 духовних навчальних закладах УПЦ навчається чверть усіх студентів релігійної України, тобто 4788 чоловік. Це 75% від усіх українців, які прагнуть здобути освіту з православного богослов'я та пов'язати своє життя зі служінням.

Українська православна церква заснувала 3986 недільних школи та 135 засобів масової інформації (у тому числі - 93 друкованих, 6 - аудіовізуальних, 36 - електронних).

Нагадаємо, що в Україні ввели посади військових капеланів.

А 24 травня 2017 року нардеп Юрій Береза ​​пообіцяв, що постарається ввести московську церкву в українському законодавче русло, щоб їх релігія не впливала на національну безпеку і не була спрямована проти України. Подивимося, чи вдасться політику виконати свою обіцянку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО