Порошенко доручив здешевити роумінг для українців в ЄС

Президент Петро Порошенко доручив НКРЗІ вивчити можливість зниження плати за послуги міжнародного роумінгу при перебуванні громадян України на території Євросоюзу.

Про це йдеться в оприлюдненому у вівторок, 30 травня, указі Президента №146 від 26 травня «Про заходи, пов'язані із запровадженням Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України», передає «Слово і Діло».

«Запропонувати Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, опрацювати в установленому порядку питання про зменшення плати за послуги міжнародного роумінгу засобами рухомого (мобільного) зв'язку під час перебування громадян України на території держав - членів Європейського Союзу», - сказано в ньому.

У свою чергу Міністерству закордонних справ доручено активізувати переговорний процес щодо лібералізації візового режиму України з державами, громадяни яких відповідно до законодавства ЄС перетинають зовнішні кордони держав - членів Євросоюзу без віз.

Нагадаємо, 22 травня ЄС опублікував рішення про надання Україні безвізу. Безвізовий режим для громадян України запрацює опівночі неділі, 11 червня. 26 квітня Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) схвалив включення України до переліку третіх країн, котрі мають потреби у візах.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО