Україна може піднятися на 10 позицій в рейтингу Doing Business

Україна може істотно піднятися в рейтингу Doing Business у 2018 році, отримавши плюс 10 позицій.

Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, передає «Слово і Діло» з посиланням на сайт відомства.

«Ведення бізнесу - один з основних рейтингів, на які орієнтуються інвестори при виборі країни для вкладення коштів. Цього року ми ініціювали приїзд в Україну місії, яка незалежно оцінить проведені реформи, опитавши бізнес і експертів», - сказав Нефьодов.

«Минулого року така комісія не діяла, тому ми недоотримали кілька позицій в рейтингу. Якщо всі зміни будуть враховані, це, за нашими оцінками, додасть Україні 10 місць в рейтингу», - повідомив він.

Глава Офісу ефективного регулювання Олексій Гончарук розповів про прийнятих минулого і поточного роках кроках для поліпшення позицій України. Серед ключових: введення адміністративної відповідальності для представників органів влади за відмову прийняття документа без друку і полегшення процедури реєстрації власності земельних ділянок.

«Просування в рейтингу не може бути самоціллю, але рейтинг є маркером проведення реформ. Мінекономрозвитку спільно з Офісом ефективного регулювання розробили план дій підвищення інвестиційної привабливості України. Поліпшення позицій в рейтингу допоможе залучити додаткові іноземні інвестиції», - заявив Гончарук.

Як відомо, за даними Світового банку, Україна посіла 80 місце серед 190 країн в рейтингу Doing Business-2017.

Раніше перший віце-премьер-міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів, коли Україна увійде в топ-50 Doing Business.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО