Прикордонники: українці дедалі рідше їздять в окупований Крим

Кількість українців, які їздять на територію окупованого Росією Криму продовжує знижуватися.

Про це розповів керівник Державної прикордонної служби Віктор Назаренко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодня в обидві сторони прикордонники оформляють близько 5 тисяч людей і до 1 тисячі транспортних засобів. Хочу констатувати, що в цілому це значно менше, ніж за аналогічний період минулого року. І в цілому ми спостерігаємо стійку тенденцію щодо зниження пасажиро-транспортного потоку в цьому напрямку», – зазначив він.

За словами глави Держприкордонслужби, за перші три місяці 2017 року Крим в'їхало на 25% менше людей і на 45% машин, ніж в 2016 році, причому тенденція зберігається.

«Я думаю, що більшість громадян сьогодні вже розуміють складності перебування в окупованому Криму, а також наявну небезпеку під час перебування на півострові», – сказав Назаренко.

Крім того, він додав, що ситуація на адміністративному кордоні з Кримом продовжує залишатися стабільно напруженою.

«На цьому напрямку ми також постійно знаходимося в режимі готовності до активних дій і завдання тут, як і в зоні АТО, виконуємо спільно з колегами з Нацполіціі, СБУ, Нацгвардії і небайдужими громадянами України», – розповів голова відомства.

За словами Назаренко, прикордонники постійно фіксують ведення повітряної розвідки, зміцнення позицій російських військ, рух катерів і кораблів і ротацію військових.

Нагадаємо, 22 травня народний депутат і лідер Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що в Меджлісі пропонували низку заходів щодо захисту Криму ще в 2008 році.

21 травня Держприкордонслужба заборонила перетин українського кордону 15 іноземним громадянам, які намагалися потрапити на материкову Україну з анексованого Криму через пункт пропуску Чонгар з порушенням українського законодавства.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО