Консультації щодо складу ЦВК перебувають на фінальній стадії – Парубій

Політичні консультації щодо складу Центральної виборчої комісії вже завершуються, однак все залежить від парламентських фракцій.

Про це заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на брифінгу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Фактично вже завершуються політичні консультації в тій поданні, яке було подано до парламенту, як мінімум двоє з тих кандидатів, які були подані, вони працюють в інших сферах і було запропоновано перенести фракціям тих кандидатів», – заявив Парубій.

За його словами, він як і обіцяв зробить усе можливе для того, щоб на цій сесії було затверджено новий склад Центрвиборчкому.

«Я з початку сесії підкреслив, що зроблю все можливе, щоб на цій сесії ми могли ухвалити рішення оновлення ЦВК і я зроблю все можливе, щоб якомога швидше політичні консультації були завершені, щоб найближчими тижнями змогли винести на порядок денний питання нового складу виборчої комісії і проголосувати, хоча тут у великій мірі залежить позиція від політичних фракцій і партій, які є в парламенті», – сказав спікер парламенту.

Нагадаємо, 18 липня 2016 року Парубій заявив, що на наступній сесії одним із перших питань, яке розгляне Верховна Рада, буде формування нового складу ЦВК.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО