Порошенко засуджує візити євродепутатів до Криму і Донбасу

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з президентом Європарламенту Антоніо Таяні після церемонії підписання рішення про запровадження безвізового режиму з ЄС.

Про це передає прес-служба глави держави, пише «Слово і Діло».

Під час зустрічі Порошенко різко засудив випадки протиправного відвідування окремими членами Європарламенту окупованих територій Криму і Донбасу і звернувся до Таяні з проханням не допускати таких візитів в майбутньому.

Відзначається, що сторони висловили надію на набуття чинності Угоди про асоціацію, як наступний крок після запровадження безвізу.

Також Порошенко акцентував увагу глави ЄП на грубе порушення Росією Мінських домовленостей, свідченням чого є чергове загострення ситуації на Донбасі.

Він наголосив на важливості підтримки ЄП збереження режиму санкції проти Росії до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

  Нагадаємо, в квітні ЗМІ повідомили, що до Криму приїхали європейські політики і громадські діячі для участі в Ялтинському міжнародному економічному форумі, а раніше в березні півострів відвідала делегація з Європи і Латинської Америки.

Як повідомлялося, 17 травня в Страсбурзі була проведена урочиста церемонія, на якій був підписаний документ про лібералізацію візового режиму між Європейським Союзом і Україною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО