Знову схибив? Нардеп Барна не голосував за позбавлення мандата Артеменка

Народний депутат Олег Барна утримався під час парламентського голосування за позбавлення мандата члена «Радикальної партії» Андрія Артеменка, хоча обіцяв підтримувати зняття депутатської недоторканності з депутатів, якщо воно буде виноситися на порядок денний.

Цю обіцянку він озвучив ще 20 вересня 2015 року, коли його звинуватили в тому, що він не проголосував за зняття депутатської недоторканності з іншого нардепа-«радикала» Ігоря Мосійчука.

Тоді Барна виправдався тим, що, ймовірно, його голос за зняття недоторканності Мосійчука ні зарахувався через те, що він недостатньо довго тримав руку на кнопці для голосування.

«Відразу ж дав вказівку моєму помічникові перевірити на сайті ВР. Помічник відповів, що дійсно мій голос не зареєстрований, пояснивши тим, що я або занадто швидко натиснув, або занадто мало часу тримав палець на кнопці», – написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат. При цьому він зазначив, що стосовно корупції у владі, особливо серед парламентарів, у нього жорстка позиція.

«Позицію я не змінюю й далі буду голосувати за зняття недоторканності з будь-якого депутата, і особливо своєї фракції – заради встановлення істини, заради захисту ідей Майдану, заради хлопців, які загинули в АТО і там обороняють наш край», – божився тоді Барна.

Однак за результатами голосування Верховної Ради за позбавлення мандата (а, відповідно, і недоторканності) Артеменка 16 травня навпроти прізвища Барни красується позначка «утримався».

Таким чином у досьє Олега Барни на «Слові і Ділі» з'явилась перша невиконана обіцянка. Всього їх у нього 13, 4 з яких виконані. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради він на 192 місці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО