Сміттєвий колапс: прокуратура відкрила провадження у зв'язку із невивезенням ТПВ зі Львова

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних захворювань та масових отруєнь у зв'язку з невивезенням відходів зі Львова.

Про це повідомили в прокуратурі Львівської області, повідомляє «Слово і Діло».

За даними відомства, йдеться про правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 325 КК України. Розслідування виробництва проводить слідче управління ГУ Національної поліції у Львівській області.

Начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила агентству, що наразі проводяться першочергові слідчі дії.

У той же час міський голова Львова Андрій Садовий розповів журналістам, що сьогодні всі члени міської комісії з питань надзвичайних ситуацій отримали повістки для дачі свідчень за вказаним виробництвом.

«О 9.00 принесли повісті членам комісії з надзвичайних ситуацій. Все керівництво міста ходить і дає свідчення, а коли працювати – їх не цікавить. Їх завдання – дестабілізувати ситуацію в місті і вони прекрасно це роблять», – заявив Садовий.

Як повідомлялося, 15 травня відбулося засідання міської комісії з питань надзвичайних ситуацій у зв'язку з критичною ситуацією із вивезенням відходів зі Львова.

Раніше голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко розповіла «Слову і Ділу» про проблему з вивозом сміття у Львові.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО