У неділю в зоні АТО поранені четверо військових

З початку доби неділі терористичні угруповання на Донбасі 24 рази відкривали вогонь по позиціях ВСУ, в результаті обстрілу четверо українських воїнів отримали поранення.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

Найбільша кількість збройних провокаціях з боку супротивника зафіксована на Донецькому напрямку.

З 120-мм мінометів проросійські бандформування обстрілювали українських воїнів у районі Авдіївки, Кам'янки, Зайцевого і Верхньоторецька. На тих же ділянках лінії розмежування бойовики час від часу застосовували міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Крім того, по одному з українських опорних пунктів біля Кам'янки незаконні збройні формування били з озброєння танка.

На Приморському напрямку вранці бойовики обстріляли українські позиції біля Широкино з 120-мм мінометів. По Гнутовому і Павлополю били з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Зі стрілецької зброї, а також великокаліберних кулеметів противник вів вогонь по Водяному.

На Луганському напрямку рано вранці бойовики біля Новозванівки вдарили із заборонених мінських домовленостей артилерійських систем калібру 152 мм. Там же застосовували міномети калібру 82 мм.

Позиції ВСУ в районі Кримського обстрілювали з озброєння бойових машин піхоти. А по опорних пунктах сил АТО неподалік Станиці Луганській і Новоалександровки вели вогонь з станкових протитанкових гранатометів. На кордоні Донецької та Луганської областей, неподалік Троїцького, супротивник ще до світанку здійснив обстріл з 122-мм артсистем.

Як повідомлялося, СБУ знайшла в зоні АТО дві схованки зі зброєю.

Нагадаємо, обстріл Авдіївки, в результаті якого загинули четверо мирних жителів, згідно з Кримінальним кодексом України кваліфіковано як теракт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО