Порошенко тримає в секреті імена претендентів на крісло НБУ

**Президент України Петро Порошенко розглядає кілька кандидатур на посаду глави Національного банку України. ** Про це Порошенко заявив на прес-конференції, пише «Слово і Діло».

«У мене є кілька кандидатів. Але без мого обговорення їх з представниками Верховної Ради я вважаю некоректним оприлюднити їхні прізвища. Але я виходжу з критеріїв професіоналізму і патріотизму. В Україні достатньо таких кандидатів», - сказав Порошенко.

Глава Національного банку Валерія Гонтарєва не звільнилася місяць тому - вона заявила про те, що написала заяву, підкреслив Порошенко.

«Відповідно до українського законодавства, звільняти главу Нацбанку може тільки Верховна Рада. Я глибоко переконаний, що це голосування має відбутися тоді, коли у нас буде кандидатура, що має підтримку Верховної Ради, пройде це голосування - і найважливіший фінансовий регулятор країни буде перебувати під новим керівництвом», - зазначив Порошенко і подякував Гонтарєвій за роботу.

Нагадаємо, обов'язки глави НБУ з 10 травня виконує перший заступник Валерії Гонтаревої Яків Смолій. Гонтарева, яка подала заяву про відставку ще місяць тому, в цей час йде у відпустку.

Як повідомлялося, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна отримає нове керівництво НБУ до осені.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО