У Венесуелі відбулися сутички поліції з пенсіонерами

Опозиція вивела людей похилого віку на марші протесту в Венесуелі, поліція масово використовувала сльозогінний газ.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на ВВС.

Кілька тисяч людей похилого віку вийшли на вулиці столиці країни Каракасу та інших міст на акції протесту проти уряду президента Ніколаса Мадуро.

Поліція заблокувала доступ на головну вулицю столиці і використовувала сльозогінний газ для приборкання мітингувальників. Колона протестувальників все-таки дійшла до офісу венесуельського омбудсмена, де її учасники звинуватили поліцію в грубому поводженні і закликали владу поважати літніх людей.

Відзначимо, що політична нестабільність в країні триває вже більше року, але масові мітинги захлиснули країну кілька місяців тому - після чергового збільшення рівня інфляції. Однак зараз венесуельська опозиція протестує проти рішення Мадуро скликати новий парламент, який замінить нинішню Національну асамблею і буде мати повноваження щодо зміни конституції країни.

Нагадаємо, що за останніми даними в Венесуелі в результаті зіткнень демонстрантів і поліції з квітня загинуло 39 чоловік.

Також у Венесуелі розслідують вбивство президента студентської організації при університеті імені Хосе Антоніо Ансоатеги.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО