У справі розкрадання харківської землі заарештували заступника Кернеса

Апеляційний суд міста Києва обрав запобіжний захід заступнику міського голови Харкова з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Тетяні Овінніковій у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в 30 мільйонів гривень, якій повідомили про підозру в розкраданні 650 га землі.

Про це на власній сторінці в Facebook написав генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Апеляційний суд Києва погодив клопотання про арешт одного з передбачуваних членів організованої злочинної групи – заступника міського голови Харкова Овіннікову з можливістю застави в 30 млн грн», – сказав Луценко.

За словами його прес-секретаря Лариси Сарган, Головним слідчим управлінням Генпрокуратури проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні від 08.11.2014 за фактами вчинення службовими особами Харківської міської ради кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

Прокуратура встановила, що посадові особи Харківської міської ради всупереч вимогам чинного законодавства, шляхом створення протягом 2008-2014 років понад 90 обслуговуючих кооперативів, засновниками та учасниками яких були особи з їх близького оточення, сприяли їм у виготовленні відповідних правовстановлюючих документів та незаконно привласнили яке належить територіальній громаді Харкова земельні ділянки загальною площею понад 650 га вартістю понад 4 млрд грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що до скоєння зазначених кримінальних злочинів, поряд з іншими особами, причетна Овіннікова. За даним фактом їй повідомлено про підозру у вчиненні в складі організованої групи кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 і ч. 2 ст. 364 КК України, тобто пособництво в незаконному заволодінні шахрайським шляхом земельними ділянками на території Харкова в інтересах третіх осіб.

Всього Овіннікова, діючи в складі організованої групи спільно з іншими посадовими особами, сприяла заволодінню земельними ділянками на території Харкова загальною площею 25,1178 га, чим викликала збитки територіальній громаді міста на загальну суму понад 128,7 млн ​​грн.

Нагадаємо, у Харківській міськраді проводили чергові обшуки.

Раніше генпрокурор Луценко заявив, що у Кернеса провели понад 120 обшуків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО