Могеріні закликає Європу сильніше тиснути на Росію

Верховний представник Європейського союзу із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні закликала чинити тиск на Росію для вирішення конфлікту на сході України.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на промову Федеріки Могеріні під час відкриття в Талліні конференції Леннарта Мері «Перед світанком темніше за все? Війна за довіру і як її виграти».

«Зараз ми повинні забезпечити, щоб регулювання конфлікту в Україні через Мінський процес дало певні результати, а не думати про зміну формату», - сказала Федеріка Могеріні.

За її словами, слід «продовжити підтримку французів і німців в цьому форматі, допомагати нашим українським друзям і забезпечити, щоб вони виконали свою частину».

«Ми повинні також чинити тиск на Росію», - підкреслила глава європейської дипломатії.

Федеріка Могеріні вважає, що Росія зробила ставку на крах України під впливом війни. «Цього не сталося і ми повинні допомогти позитивним процесам в Україні», - заявила глава зовнішньої політики ЄС.

Могеріні зробила заяву стосовно референдуму в Туреччині.

Могеріні у понеділок, 24 квітня здійснила візит до Росії. Вона провела зустріч з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, зокрема щодо українського питання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО