Генсек ООН хоче реформувати міжнародні організації

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відзначив необхідність реформувати міжнародні організації, щоб відновити довіру до багатосторонньої дипломатії.

Про це він заявив у Центральному залі вестмінстера в Лондоні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Центр новин ООН.

«Якщо ви хочете подолати цю недовіру, що абсолютно необхідно заради порятунку багатосторонньої дипломатії... то ми повинні підтвердити готовність провести реформу багатосторонніх організацій», - заявив глава ООН, виступаючи перед представниками уряду, неурядових організацій, науковцями та представниками громадськості і приватного бізнесу.

Гутерріш сказав, що сьогодні світ стикається з трьома основними проблемами: зміною природи сучасних конфліктів; нестабільною політичною, економічною і екологічною обстановкою у багатьох частинах світу, а також недовірою до міжнародних багатосторонніх інститутів з боку тих, хто залишився «за бортом» глобалізації.

Генеральний секретар закликав активніше просувати проекти з озеленення економіки, нагадавши про стрімку зміну клімату. Говорячи про права людини, Антоніу Гутерріш заявив, що не можна прикриватися національним суверенітетом, коли мова йде про захист основних прав і свобод.

Зазначимо, постійний представник України в Організації об'єднаних націй Володимир Єльченко, виступаючи в Раді Безпеки ООН заявив, що ООН разом з Євросоюзом мають активніше брати участь у врегулюванні конфліктів.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що ефективність ООН досить низька, тоді як організація володіє величезним потенціалом».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО