Соціологи від січня не публікують рейтинги симпатій виборців

Найбільші українські соціологічні служби від січня 2017 року не опублікували результати жодного дослідження симпатій виборців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку Центру контент-аналізу в Facebook.

«З січня 2017 року жодного одна з найбільш відомих соціологічних служб – Kiev International Institute of Sociology, Центр Разумкова, Democratic Initiatives Foundation-Фонд «Демократичні ініціативи» і Соціологічна група Рейтинг не оприлюднювали для широкого кола даних опитувань про голосування на парламентських і президентських виборах», – розповіли в організації.

У 2016 році такі опитування часто опинялися в центрі уваги засобів масової інформації та аудиторії.

При цьому на початку року активно обговорювалися несподівано високі рейтинги «старої» опозиції, а в листопаді дві з перерахованих вище організацій виявилися в центрі скандалу, опублікувавши надто різні рейтинги симпатій виборців.

На думку аналітиків Центру контент-аналізу, в сучасному суспільстві рейтинги стали потужним інструментом впливу в політичному процесі і можуть істотно впливати на ймовірність дострокових виборів і силу можливих акцій протесту.

«З високою ймовірністю можна стверджувати, що рішення припинити оприлюднення рейтингів було свідомим і узгодженим між провідними соціологічними службами», – підкреслили в організації.

Нагадаємо, за результатами опитування інституту Геллапа, Україна потрапила в трійку країн, де більше 40% жителів відчувають себе нещасними.

Раніше соціологи Київського міжнародного інституту соціології в ході дослідження підрахували, що тільки 25% українців знає, як буде працювати безвізовий режим з Євросоюзом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО