Аваков відреагував на події в Дніпрі: підписані укази про звільнення

Начальника управління Національної поліції Дніпропетровської області генерала Ігоря Репешка, керівника міського управління Нацполіції Дніпра полковника Андрія Бідила, а також деяких заступників із забезпечення громадської безпеки було звільнено зі служби через події в Дніпрі.

Відповідні накази були підписані міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, повідомляє «Слово і Діло».

«Вранці підписаний наказ про звільнення з посад: начальника управління поліції Дніпропетровської області генерала Репешка; начальника міського управління поліції Дніпра полковника Бідила; відповідних заступників щодо забезпечення громадської безпеки», – написав Аваков у своєму Facebook.

За його словами, також призначене службове розслідування щодо дій поліцейських у Дніпрі і направлена комісію на чолі з начальником департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Євгеном Ковалем.

Глава МВС додав, що, крім того, була створена спеціальна слідча група і спрямована до Дніпра для розслідування дій цивільних осіб і їхніх координаторів у рамках порушених кримінальних проваджень.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про затримання в Дніпрі 8 тітушок, однак мер Філатов заявив, що сімох із них відпустили.

Раніше, 9 травня, під час масової бійки в Дніпрі поліція застосувала силу до учасників АТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО